Uncategorized

Rescue Heroes On The Streets Of Manhattan

Rumeni trakovi zapirajo pot v postaje podzemne železnice. Gremo pa peš. Opremljeni smo z jadralnimi oblekami in škornji. Do Slovenije se je slišalo, ko so Američani začeli z novicami o novem hurikanu. Sandy naj bi bil tisti ‘perfect storm’, ki si ga mediji tako zelo želijo. In šel naj bi direkt v center sveta, na sam Manhattan.

Na ponedeljek je le-ta prazen. Izredno stanje je zaprlo celo borzo. Na ulicah nas je le nekaj civilov. Pa na tisoče policistov in gasilcev. Hodijo okoli nas, ko opazujemo valove na reki Hudson, ravno pravšnje za eno pošteno srfanje, in nas odganjajo stran.

Na tevejih talking headsi vztrajno uporabljajo besede: grozno je, še bolj grozno bo, ostanite doma, poskrbeli bomo za vas. Čeprav nalivov ni, vetra veliko manj od napovedi, poplave pa desetine kilometrov proč, v neskončnost ponavljajo nekaj najbolj posrečenih posnetkov zalitih cest. Mazohistično imamo teve ves čas res prižgan. Prilagajamo se lokalni kulturi.

Uporabim star trik, na objektiv navlečem pevece vrečko. Deluje, skoraj ves dan. Proti koncu pa se začne ves aparat bliskati kot novoletna dekoracija. Očitno je bilo vlage vseeno preveč. Svoj zvesti body lahko prištejem k vsej škodi, ki jo bo povzročil hurikan Sandy.

Dopolnitev 2. novembra 2012: Poleg mojega fotoaparata je zalilo tudi podzemlje Manhattna, celoten nivo z električno napeljavo. Štiri dni smo živeli v predelu brez elektrike in javnega prevoza. O tem pa več v naslednji objavi.

> Več slik na Flickru

Komentarji so izklopljeni za Rescue Heroes On The Streets Of Manhattan
%d bloggers like this: