Uncategorized

Evropsko prvenstvo v Letečem holandcu

Sodniška barka
Canon 400D, 200mm@f4,5
Kvarner, 2. junij 2008
‘Onaj koji živi na moru, ne zove bogova nizašta …’ mi je odgovori Muha, ko mu rečem, da vse klapa, ampak z Eolom pa da se niso dobro zmenili. Hja, on že ve, že izgleda kot pravi morski gusar. 
Tako želena tekma je končno prišla tudi v Jadran. Z njo 86 posadk iz vse evrope, celo gostje z Nove Zelandije in Združenih držav (no, vsaj pod to zastavo plujejo). Flying Dutchman kot jadralska klasa ni več olimpijska, zato je za ambiciozne športnike manj zanimiva. Vendar ta barka še vedno velja za kraljico jadrnic, na kateri je treba pokazati ne samo moč in spretnost, temveč predvsem tudi pamet in izkušnje (pa kakšen flomaster prav pride, da si zapišeš, kam vodi katera od stotin vrvic v kokpitu).
Tekme so vsako leto in med jadralci vlada prijateljsko vzdušje – do štarta -, marsikdo s seboj pripelje družino za teden dni na počitnice. Na pomolu je res zanimivo.
Je pa zato na sodniški barki danes malo brezdelno vzdušje. Lovimo veter po kvarnerju gor in dol, pa ga ni. Čolni plutajo po bonaci. Vsake toliko odplavam naokoli in rečem kakšno bodrilno. Sicer pa ubijam čas s pivom in spoznavanjem madžarskega jezika. 
Oh, težka je fotografska. 🙂
Komentarji so izklopljeni za Evropsko prvenstvo v Letečem holandcu
%d bloggers like this: