Uncategorized

Celec

Ko začne peč v mišicah, še malo držiš, ko ne moreš več držat, pa šteješ še do sedem … no, do tri, dvakrat, enega vmes ne šteješ … eh, interne fore s telovadbe, ko preklinjamo na polno, samo da bi naredili vaje do konca … to deluje, pravi sin, on ni samo načitan, tudi nagledan, nonstop mitbasterji, vsak dan je naliman na ekran zaradi teh dveh tipov, sta res v eni oddaji enkrat preklinjala in drugič ne in je šlo s preklinjanjem laže oziroma dlje. Torej, sploh ni dileme, kričim kot gozdni joža, seveda pomaga ko peče, sploh ko si predstavljam, kako me gledajo bejbe v novih snežno belih Emporio Armani smučarskih kompletih, njihovi tipi zraven na sedežnici, priklenjeni s Kid’s Stop zaporo, pa zelenijo od zavisti. Ni šans, da se zdaj ustavim, pa čeprav me naslednji kucelj sredi celca katapultira in pristanem bistveno niže na strmini, kot sem bil preračunal in me že malo piga v ritlago …

Super so ti Dolomiti, vedno nove naprave, prenovljene sedežnice s še mehkejšim in toplejšim oblazinjenjem, pa kao planinske koče tudi, na stopnicah nove ploščice, granitogrez, ki ne drsi, ker je hodit po njih sicer safer, skreti so vedno v kleti, je priti dol v pancerjih kar izziv. Druga posebnost teh toalet je še ta, da se tudi na moških oddelkih čaka, ne samo pri puncah, fantje tu niso kar tako, se še sproti malo pogledajo v špegu, da čelada dobro stoji.  Če pustimo zdaj izločanje, ker – resnici na ljubo -, večinokrat to opravim ob progi, med smrekami, ker pa res ni bolj luštnega, kot nataknit rokavice na palice in potem z otrplimi prsti lovit pipico med devetimi plastmi perila. Zdaj pa res dovolj, hotel sem povedati, da so Dolomiti super, ker so preplavljeni s seniorji, ki sicer toalete kar pogosto obiskujejo, prostata pač, niso pa ravno lovci na cel sneg, zato je tega v izobilju, kamor pogledaš, res paša za oči, oranžno ožarjene skale zalite s suhim belim praškom. Malo strašljivo je tudi, poskušam ne razmišljat o odrezani lobanji tistega, ki je sredi takega belega našel skalo, ampak na srečo je dovolj lokalnih frajerjev, ki poznajo pokrajino in prvi potegnejo špure vodnice, po njih vemo, kje se da in kje ne, pač, … zdaj smo odgovorni, starši. Kje je že bitka za prestiž, kdo bo prvi prevozil Krnico ob novozapadlem snegu, … z Aljošo sva Bčanom stresla krono, he, he, neustrašna vojaka.

Danes je dan za Marmolado, sončen dan brez vetra, vsi grejo tja, mi ne, nam ostanejo skoraj prazne poljane, nasmučamo se kot norci, do zadnje fure, kot vsakič, počivali bomo jutri, ko bo cel dan sipal sneg. Predvidena regeneracija z intenzivnim vnosom beljakoivin in ogljikovih hidratov.

Bombardino.

Komentarji so izklopljeni za Celec
%d bloggers like this: