Uncategorized

2. kolo Male šole juda

Canon 400D, 85mm@f8, ISO 800

Ljubljana, 1.3.2008

Drugo kolo internega klubskega tekmovanja Male šole juda. Kljub slabi izkušnji s prve tekme se je sin pogumno in z vsem žarom odločil za ponoven nastop. In suvereno zmagal nekaj dvobojev. Skoraj bi me kap od navijanja … :+)

Kot pravi foter sem bil v prvi vrsti, s teleobjektivom v eni roki in z iksusom v ‘camera modu’ v drugi. In kljub vsem strastem in dokumentarni nalogi razmišljal, kako narest dobro športno fotko, ki ne bo samo za v družinski album. Ni enostavno.

Filip za na tatami, jaz pa ob njem. Oba rabiva še nekaj treninga.

3 komentarji

 • Lenart Senica

  Fora te fotke je vsaj meni edinstven prikaz juda. Borilni šport je skozi množično zabrisanost mladih borcev prikazan “prijazno”, tako da tudi meni, ki sem iz neznanega razloga proti borilnim športom, ta fotka približa judo.

  Upam, da nisem preveč nerazumljivo napisal:)

 • Tadej Maligoj

  Resnici na ljubo judo kot tekmovalni šport tudi meni ni všeč. Preveč v krču se mi zdi vse. Izgleda kot neko prerivanje in čakanje na nasprotnikovo napako.

  Pri teh mališanih pa je stvar bolj simpatična. Učijo jih raznoraznih telovadnih prvin in gibalnih spretnosti. Na tekmovanjih pa imajo en kup omejitev pri prijemih, kar naredi tekmovanje bolj dinamično (in za tekmovalce manj boleče … ).

  Eno tako rvanje, ki je takilem mladičem v krvi. 🙂

%d bloggers like this: